didimi_cooking
Αν νομίζετε πως οι δυνατότητες δημιουργικού ή αυτοσχέδιου παιχνιδιού με ένα νήπιο είναι περιορισμένες, μάλλον δεν έχετε δοκιμάσει τα παρακάτω παιχνίδια. Δείτε κάποιες πρωτότυπες ιδέες για παιχνίδι στο σπίτι και δώστε στα… «πράγματα άλλο νόημα»!
Δημιουργίες με το ζυμάρι
Θα ήθελα να σας φέρω στο μυαλό την εικόνα των γιαγιάδων μας, που ζύμωναν ψωμί και εμείς λαχταρούσαμε να πιάσουμε αυτό το περίεργο, μαλακό υλικό που μπορούσε να πάρει τόσες διαφορετικές μορφές. Αυτή η εικόνα θα αποτελούσε μια καλή ιδέα για παιχνίδι και απευθύνεται στα παιδιά όλων των ηλικιών.
Το ζυμάρι είναι εύκολο να παρασκευαστεί και προσφέρεται για πολύωρη απασχόληση. Προκαλέστε τη φαντασία σας και δημιουργείστε μαζί με τα παιδιά σας. Θυμηθείτε! Τα έργα σας μπορείτε να τα ψήσετε στο φούρνο!
 Ναυαγός
Ρίξτε στο πάτωμα του σαλονιού μερικά μαξιλάρια και προσποιηθείτε πως το σαλόνι είναι η θάλασσα και το παιδί πρέπει να βρεθεί από τη μία πλευρά του δωματίου στην άλλη, χωρίς να βρέξει τα πόδια του. Δείξτε του πώς να χρησιμοποιήσει τα μαξιλάρια σα να είναι βράχοι πάνω στους οποίους πρέπει να πατήσει, για να μην ακουμπήσει καθόλου στο πάτωμα!
Για να κάνετε ακόμα πιο ενδιαφέρον -και ρεαλιστικό- το παιχνίδι μπορείτε να φτιάξετε από χαρτί (ή να φέρετε από τα παιχνίδια του παιδιού) ψαράκια, γοργόνες και βαρκούλες. Και προσοχή στους «καρχαρίες».
Μπάσκετ εσωτερικού χώρου
Πανεύκολο και σούπερ διασκεδαστικό παιχνίδι που ενισχύει τον συντονισμό ματιού-χεριού. Τοποθετήστε σε ένασχετικά ψηλό σημείο του δωματίου του παιδιού έναν κουβά και με χαρτιά εφημερίδας φτιάξτε πολλές μπάλες (αν θέλετε χρησιμοποιήστε και σελοτέιπ για να σταθεροποιηθούν καλύτερα). Δώστε τις στο παιδί και ζητήστε του να προσπαθήσει να βάλει καλάθι! Καλή επιτυχία
Bowling
Πολύ απλό στην κατασκευή του   και εύκολο  στο παίξιμο..Οι  κορίνες  είναι  από πλαστικά  μπουκάλια  , ντυμένα  με  κανσόν  χαρτόνι  και   τα χαρακτηριστικά τους  με υλικά όπως πον πον , σύρμα πίπας και  χαρτί γκοφρέ .Στήνονται , έτσι   στην σειρά , το ένα δίπλα στο άλλο ,   και το κάθε παιδί  καλείται  να τα  ρίξει  κάτω .Η μπάλα  που χρησιμοποιούμε  εδώ είναι μια  μπάλα εμπορίου.Και το παιχνίδι ξεκινά
Το κουτσό
Το κουτσό παίζεται από 2 ή περισσότερα παιδιά ή από 2 ομάδες παιδιών, όταν τα παιδιά είναι από 4 και πάνω. Κάθε παιδί διαλέγει την πέτρα του, που πρέπει να είναι πλακέ και ελαφριά. Χαράζουν στο χώμα ή ζωγραφίζουν στο πεζοδρόμιο ή στην αυλή με κιμωλία το σχήμα του κουτσού και αριθμούν τα τετράγωνα.
Η επάνω διάμετρος πρέπει να έχει τόσο πλάτος, ώστε να μπορεί να σταθεί ένα παιδί με τεντωμένα τα δυο του πόδια, δηλ. περίπου 80 πόντους. Ανάλογα πρέπει να είναι τα υπόλοιπα τετράγωνα. Ορίζουν ένα σημάδι και κάθε παιδί ρίχνει την πέτρα του στο σημάδι. Όποιου η πέτρα πάει μακρύτερα, εκείνο θα παίξει πρώτο. Ύστερα αρχίζει το παιχνίδι κι όποιο παιδί παίξει πρώτο, πετάει την πέτρα του στο πρώτο τετράγωνο. Ταυτόχρονα παιχνίδι και πολύ γυμναστική