Δευτέρα, 30 Ιουνίου 2014

τι ειναι αγαπη JORGE BUCAY / ΜΠΟΥΚΑΙ ΧΟΡΧΕ

Να μη φοβάσαι τη μοναξιά σου και να αφουγκράζεσαι τη σιωπή σου. Να μάθεις να μην εξαρτάσαι από την παρουσία των άλλων.

Έπειτα από αυτό το ταξίδι αντιλαμβάνεσαι και το νόημα της αγάπης, που δεν πρέπει να είναι κτητικό αλλά ανιδιοτελές. Μαθαίνεις ότι αυτό που αγαπάς όχι μόνο δεν σου ανήκει αλλά δεν θέλεις να σου ανήκει και έχοντας απολαύσει τις στιγμές της μοναξιάς σου δεν επιτρέπεις σε κανέναν να θεωρήσει ότι εσύ του ανήκεις. Δεν χτίζεις τις φιλοδοξίες σου πάνω σε αυτό που αγαπάς.
Για μένα αγάπη είναι να αγωνίζεσαι για την ελευθερία του άλλου, για να επιλέξει αν σε θέλει, έστω και αν δεν σε περιλαμβάνει στα σχέδιά του. Πρωτίστως όμως για να γίνει αυτό πρέπει να μην είσαι εξαρτημένος πάνω του.
Το αντίθετο της αγάπης δεν είναι το μίσος αλλά ο φόβος. Η αγάπη και ο φόβος είναι το φως και το σκοτάδι. Δεν γίνεται να αγαπάς και την ίδια στιγμή να φοβάσαι. Αυτό δεν είναι αγάπη....
ΧΟΡΧΕ ΜΠΟΥΚΑΙJORGE BUCAY / ΜΠΟΥΚΑΙ ΧΟΡΧΕ

JORGE BUCAY / ΜΠΟΥΚΑΙ ΧΟΡΧΕΟ Χόρχε Μπουκάι (Jorge Bucay) γεννήθηκε το 1949 στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής. Γιατρός και ψυχοθεραπευτής της σχολής Γκεστάλτ, ειδικεύτηκε στη θεραπεία των νοητικών ασθενειών εργαζόμενος αρχικά σε νοσοκομεία και κλινικές και, εν συνεχεία, δίνοντας διαλέξεις σε ιδρύματα, κολέγια, θέατρα, καθώς και σε ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς. Μονίμως και παντού προσκεκλημένος, προσπαθεί να παρίσταται σε μαθήματα, σεμινάρια και συνέδρια στην Αργεντινή, την Ουρουγουάη, τη Χιλή, το Μεξικό, τις Η.Π.Α, την Ιταλία, την Ισπανία... Όταν αποφάσισε να ασχοληθεί και με τη συγγραφή, είδε περισσότερα από δώδεκα βιβλία του να μεταφράζονται σε -τουλάχιστον- είκοσι μία γλώσσες και να τοποθετούνται πρώτα στις λίστες των ευπώλητων κάθε χώρας. Εργάζεται ως ψυχοθεραπευτής ενηλίκων, ζευγαριών και κοινωνικών ομάδων. Ζει στα προάστια του Μπουένος Άιρες με τη γυναίκα και τα δύο του παιδιά.
http://www.greekbooks.gr/buke-horhe.person

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου