Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου 2013

Όσα πραγματικά πρέπει να ξέρω, τα έμαθα στο ΝηπιαγωγείοΌσα πραγματικά πρέπει να ξέρω, τα έμαθα στο Νηπιαγωγείο


"... Όσα πραγματικά πρέπει να ξέρω για το πώς να ζω, τι να κάνω και πώς να είμαι, τα έμαθα στο Νηπιαγωγείο. Η σοφία δε βρισκόταν στην κορυφή του σχολικού βουνού, αλλά εκεί, στα βουναλάκια από άμμο, στο νηπιαγωγείο.
·                                 Αυτά είναι τα πράγματα που έμαθα:
·                                 Να μοιράζεσαι τα πάντα.
·                                 ΝΑ παίζεις τίμια . 
·                                 Να μη χτυπάς τους άλλους.
·                                 Να βάζεις τα πράγματα πάλι εκεί που τα βρήκες.
·                                 Να καθαρίζεις τις τσαπατσουλιές σου.
·                                 Να μην παίρνεις τα πράγματα που δεν είναι δικά σου.
·                                 ΝΑ Λες συγγνώμη , όταν πληγώνεις κάποιον. 
·                                 Να πλένεις τα χέρια σου πριν από το φαγητό.
·                                 Να κοκκινίζεις.
·                                 Ζεστά κουλουράκια και κρύο γάλα κάνουν καλό.
·                                 Να ζεις μια ισορροπημένη ζωή , να μαθαίνεις λίγο, να σκέπτεσαι λίγο, να σχεδιάζεις, να ζωγραφίζεις, να τραγουδάς, να χορεύεις, να παίζεις και να εργάζεσαι κάθε μέρα από λίγο.
·                                 Να παίρνεις έναν υπνάκο το απόγευμα.
·                                 Όταν βγαίνεις έξω στον κόσμο, να προσέχεις την κίνηση, ΝΑ κρατιέσαι ΑΠΌ ΤΟ χέρι Tweet ΚΑΙ ΝΑ μένεις Μαζί ΜΕ πολυακουσμένα άλλους.  
·                                 ΝΑ αντιλαμβάνεσαι ΤΑ θαύματα . Να θυμάσαι το μικρό σπόρο μέσα στο δοχείο από φελιζόλ. Οι ρίζες πάνε προς τα κάτω και το φυτό προς τα πάνω. Κανείς πραγματικά δεν ξέρει πώς και γιατί, αλλά όλοι μας μοιάζουμε σ 'αυτό. 
·                                 Τα χρυσόψαρα, τα χάμστερς, τα άσπρα ποντίκια, ακόμη κι ο μικρός σπόρος μέσα στο πλαστικό δοχείο, όλα πεθαίνουν. Το ίδιο κι εμείς.
·                                 Να θυμάσαι τελικά τα βιβλία και την πρώτη λέξη που έμαθες την πιο μεγάλη απ 'όλες: ΤΗ λέξη ΚΟΙΤΑ . 
Όλα όσα πρέπει να ξέρετε βρίσκονται κάπου εδώ μέσα. Ο χρυσός κανόνας, η αγάπη και οι βασικές αρχές υγιεινής, η οικολογία, η πολιτική, η ισότητα και η υγιεινή ζωή.
Πάρτε μια απ 'αυτές τις συμβουλές,  εκφράστε ΤΗΝ ΜΕ επιτηδευμένη ορολογία Ενηλίκων  ΚΑΙ εφαρμόστε ΤΗ ΣΤΗΝ οικογενειακή σας Ζωή, στην εργασία σας, στην κυβέρνησή σας, ΣΤΟΝ κόσμο σας ΚΑΙ ΘΑ παραμείνει  Αληθινή, ξεκάθαρη, σταθερή .
Σκεφτείτε πόσο καλύτερος θα ήταν ο κόσμος, αν όλοι εμείς οι άνθρωποι τρώγαμε γάλα με κουλουράκια γύρω στις τρεις το απόγευμα και μετά ξαπλώναμε κάτω από τις κουβέρτες για έναν υπνάκο.
Ή, ΑΝ όλες ΟΙ κυβερνήσεις είχαν Κατηγορία Video Γκολ Κανάλι βασική Αρχή ΝΑ βάζουν Παντα ΤΑ πράγματα εκει ΠΟΥ ΤΑ βρήκαν ΚΑΙ ΝΑ καθαρίζουν τις τσαπατσουλιές πολυακουσμένα.  
Είναι ακόμη αλήθεια, ανεξάρτητα από την ηλικία σας, Πως όταν βγαίνετε Έξω ΣΤΟΝ κόσμο ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ κρατιέστε ΑΠΌ ΤΟ χέρι Tweet ΚΑΙ ΝΑ μένετε Μαζί ΜΕ πολυακουσμένα άλλους ...  
... Τελικά πρέπει να σας πω πως έχω άδεια παραμυθά. Ενας φίλος μου μου την έβγαλε και την κρέμασε στον τοίχο, πάνω από το γραφείο μου. Αυτή η άδεια μού επιτρέπει να χρησιμοποιώ τη φαντασία μου, ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ Σειρά ξαναβάζω τις  Εμπειρίες  ΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ προωθώ μύθο, όσο αυτός εξυπηρετεί κάποια όψη της αλήθειας. Ακόμη περιέχει το "πιστεύω" ενός παραμυθά:
* Πιστεύω ότι η φαντασία είναι πιο δυνατή από τη γνώση.
* Οτι ο μύθος είναι πιο δραστικός από την ιστορία.
* Οτι τα όνειρα είναι πιο ισχυρά από τα γεγονότα.
* Οτι η ελπίδα πάντα θριαμβεύει έναντι της εμπειρίας.
* Οτι το γέλιο είναι η μόνη θεραπεία της θλίψης.
* ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ Ότι η Η αγάπη ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ δυνατή ΑΠΌ ΤΟ θάνατο . 

Προσπάθησα πολύ να μη γράψω κάτι που θα γινόταν η αιτία να μου αφαιρέσουν την άδεια ... "

Info:
Ο εκπληκτικός  Robert Fulghum  γεννήθηκε το 1937 και μεγάλωσε στο Waco του  Τέξας. Στα νιάτα του εργάστηκε ως εκσκαφέας τάφρων (!!!), παιδί για εφημερίδες, καουμπόης σε ράντζο (βοσκός), μπάρμαν και τραγουδιστής κάντρυ. Μετά από το κολλέγιο και μια σύντομη καριέρα στην IBM, επέστρεψε στα θρανία για να ολοκληρώσει το μεταπτυχιακό του στη θεολογία. Για 22 χρόνια υπηρέτησε ως πάστορας σε μια ενορία στο Βορειοδυτικό Ειρηνικό. Κατά την ίδια περίοδο δίδαξε σχέδιο, ζωγραφική και φιλοσοφία στο Lakeside School στο  Σιάτλ. Ο Fulghum είναι επίσης καταξιωμένος ζωγράφος και γλύπτης. Τραγουδά και παίζει κιθάρα και τσέλο και υπήρξε ιδρυτικό μέλος του «The Rock Bottom  υπολείμματα »-μιας rock and roll μπάντας που αποτελείται από μουσικούς - συγγραφείς. Εχει τέσσερα παιδιά και εννέα εγγόνια. Μοιράζει τη ζωή του μεταξύ του  Seattle  της  Washington, και της Κρήτης.
ΤΟ Κριτικές Απόσπασμα ΕΙΝΑΙ ΑΠΌ ΤΟ Βιβλίο  ΤΟΥ ΜΕ Τίτλο:  «ΟΣΑ πραγματικα ΘΑ έπρεπε ΝΑ ξερω ΤΑ έμαθα ΣΤΟ  ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ »
Εκδόσεις: ΛΥΧΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου